Het Nieuwe Werken (NWOW) is misschien niet meer zo nieuw, maar de voordelen worden elke dag duidelijker. Het Nieuwe Werken staat voor een managementfilosofie die de werknemer mee verantwoordelijk en betrokken maakt. Bovendien zorgen de nieuwe werkvormen ook voor minder spitsverkeer op de baan. Studies tonen aan dat ondernemingen – van grote ondernemingen tot kmo’s – in die context betere sociale, milieu- en economische prestaties leveren.

Target management op de werkvloer

Het Nieuwe Werken uit zich op verschillende manieren: van open spaces over telewerk en gedeeld beheer tot target management. Uit onderzoek blijken dit de populairste NWOW-praktijken bij de bevraagde Belgische bedrijven:

  • Het populairst is target management met 59,9%. De werknemer moet, in een flexibel uurrooster, zijn doelstellingen realiseren binnen een bepaalde termijn. Hij krijgt hierdoor ook meer verantwoordelijkheid.
  • De open spaces met flexibele werkplekken staan op de tweede plaats met 57,8%.
  • Thuiswerk of telewerk (51,8%) krijgt de derde plaats in het onderzoek.

In welke vorm dan ook is target management een noodzakelijke voorwaarde voor ondernemingen die het Nieuwe Werken introduceren. Het gaat immers om meer dan flexibiliteit: elke werknemer moet aan boord zijn en actief meewerken.

Denkoefening

Het is essentieel dat organisaties nadenken over de redenen om het Nieuwe Werken in te voeren en over de manier waarop ze dat kunnen aanpakken. Alleen op basis daarvan kan men het Nieuwe Werken concretiseren.

Vaak moet ook de infrastructuur aangepast worden aan uw nieuwe manier van werken, al dan niet op een nieuwe locatie. Een grondige WPS-studie (WPS: Workplace Strategy) is geen overbodige luxe. CAPTIF heeft de ervaring en kennis om u hierbij deskundig te begeleiden.

Naar SD Worx en de Louvain School of Management (LSM)