B/S/H/

Tijdens de zomer verhuisden de medewerkers van B/S/H/ naar hun gloednieuwe kantoren, verdeeld over drie verdiepingen in een van de twaalf houten gebouwen, onder de honderdjarige spanten van het voormalige historische goederenstation Gare Maritime.
Voor de inrichting vonden we inspiratie in de geschiedenis van het gebouw: duidelijke “sporen” in vloerbedekking leiden medewerkers en bezoekers naar specifieke zones in de kantooromgeving, variërend van concentratie- of stiltewerkplek, via vergaderzalen tot samenwerk zones en de all-day cafetaria.
Een besloten volume dat o.a. de meetingruimtes herbergt, suggereert een met containers geladen goederentrein. Op deze manier ontstaan meer intieme ruimtes, een noodzaak omdat het gebouw meer dan 30 meter breed en 55 meter lang is, met op sommige plekken een plafond tot 7 meter hoog.
Wat begon als een gedurfd en agile ontwerp in een fantastisch pand, bleek uiteindelijk ook een voorbeeld voor een post corona-kantooromgeving en een back-to-the-office aanpak.


ClientB/S/H/Services3500m² / concept / WPS /design & build / project managementYear2020Linkwww.bsh-group.com