Een kantoor als een kameleon, dat zich aanpast aan wat uw medewerkers ook nodig hebben? Het klinkt als een utopie, maar ‘activity-based working’ is haalbaarder dan u misschien denkt. Met deze aanpak biedt u uw medewerkers een geschikte werkplek voor elke taak.

Voor elke taak de juiste werkplek

‘Activity-Based Working’ of activiteitsgebonden werken stelt mensen in staat om hun werk op elk moment zo goed mogelijk te doen, op een werkplek die specifiek bedoeld is voor de taak die ze op dat moment uitvoeren. Dat wil zeggen: plekken waar ze ongestoord geconcentreerd kunnen werken, ruimte om spontaan of formeler samen te werken of te vergaderen, een omgeving waarin ze hun creativiteit de vrije loop kunnen laten, enzovoort. Alles om de activiteiten van uw bedrijf mogelijk te maken.

Win-winsituatie

Door Activity-Based Working winnen uw medewerkers flexibiliteit. Dat hoeft niet te betekenen dat u vaste werkplekken helemaal afschaft. Maar u geeft werknemers wél de kans om hun omgeving aan te passen aan hun taak van het moment. Dat is goed voor de productiviteit en de creativiteit, en zelfs voor de gezondheid. ‘Zitten is het nieuwe roken’: onderzoek toont aan dat de bewering niet overdreven is.

Activity-Based Working introduceren

Betekent een switch naar Activity-Based Working dan ook een complete herinrichting van uw kantoor? Niet noodzakelijk. Het maakt al een heel verschil als u een open ruimte met een aantal banken creëert. Die kunnen dienen als setting voor een informele meeting of als rustige plek in een druk landschapskantoor. Zo vertaalt u de trend naar een haalbare versie in uw eigen kantoor. We bekijken graag met u hoe dat eruit kan zien.