Advertising Company

In het najaar van 2019 werd er een pitch gelanceerd door een mediabedrijf uit de reclamesector voor de Design & Build opdracht van hun nieuwe kantoren.

Opnieuw kregen we de kans om een uniek concept te bedenken voor een innovatieve inrichting in het prestigieuze Gare Maritime gebouw te Brussel. De uitdaging binnen dit project was van in het begin héél duidelijk: “hoe kunnen we een dynamische omgeving creëren waar mensen op een spontane manier kunnen samenkomen (accidental encounters), maar waar daarnaast ook ongestoord kan gewerkt worden?” Als antwoord op deze vraag kwamen de interieurarchitecten van Captif met het idee om het “Central Park” principe van New York toe te passen in een kantoor omgeving. Binnen dit concept wordt de parallelstructuur van de stad centraal doorbroken met de organische structuur van een park. “Divide structure with chaos” werd dan ook de slagzin binnen dit concept. De werkplekomgeving kreeg een statische, rechtlijnige layout met een zeer duidelijke circulatie flow. Dit werd doorbroken door centraal in het gebouw een organische layout te voorzien met verschillende functies (work, meet, relax, …), waardoor werknemers steeds een andere weg konden nemen om van punt A naar punt B te gaan.

Desondanks dat het concept en het ontwerp héél goed werd onthaald door de klant, werd Captif helaas niet weerhouden voor dit project. Niettemin vinden wij dit ontwerp toch de moeite waard om te delen op onze website!


ClientAdvertising CompanyServicesPre-Sales / Design / Concept DevelopmentYear2019

Nieuwsgierig?Kijk binnen bij klanten!