Hoe minder afleiding op kantoor, hoe hoger de productiviteit. Of niet? Kantoorplanten zijn misschien wel dé voornaamste uitzondering. Onderzoek toont aan dat planten een directe invloed hebben op het welzijn van kantoormedewerkers, en dus op hun concentratie en productiviteit. En dat zijn niet de enige voordelen.

Kantoorplanten voor optimale concentratie

Planten op kantoor zijn gelinkt met het welzijn van uw medewerkers. Dat merkt u meteen aan hun prestaties. Onderzoekers aan Washington State University stelden bijvoorbeeld vast dat kantoorwerkers die uitzicht hebben op planten, productiever zijn en minder last hebben van stress. Zelfs kunstplanten of foto’s van natuurlijke landschappen hebben een positief effect.

Kantoorklimaat

Voordat u kiest voor onderhoudsvriendelijke kunstplanten voor uw kantoor, is er nog meer om rekening mee te houden. Want echte planten hebben ook een onmiddellijk, meetbaar effect op de luchtkwaliteit. Planten verhogen de vochtigheidsgraad van de lucht – geen overbodige luxe in kantoren waar de airco of de verwarming hun stempel drukken op de luchtkwaliteit. Groen absorbeert bovendien geluidsgolven, en dat leidt tot een verbetering van de akoestiek op kantoor.

Teamwork

En de verzorging van uw kantoorplanten? Op het eerste zicht is dit een nadeel: een plant heeft regelmatig water nodig. Wanneer niemand erover ontfermt, verandert uw vrolijke kantoorgroen in treurig bruin. Maar de omgekeerde redenering gaat ook op. Planten moedigen teamwork aan, want collega’s moeten onderling afspraken maken over de verzorging ervan. En rondgaan met de gieter in de hand, dat is ook nog eens een leuke pauze.

Als u het ons vraagt, maken planten een onmisbaar deel uit van een aangename kantooromgeving. We tonen u graag hoe u groen binnensmokkelt in uw eigen kantoor.